Sunteti pe: Homepage > Siloz Roman
08/02/2016

Siloz Roman

Depozitarea in siguranta a recoltelor

SC Marsat SA ofera servicii de preluare, conditionare si depozitare a cerealelor si produselor oleaginoase in SILOZ ROMAN si la baza de receptie GIROV, situate in judetul Neamt.

 

Societatea noastra dispune de mijloace tehnice moderne, conforme cu legislatia si standardele de calitate si siguranta a alimentului impuse de Uniunea Europeana sisteme electronice de cantarire si inregistrare a datelor;

- laboratoare de analiza a cerealelor;
- sisteme de conditionare de mare capacitate;
- utilaje pentru receptia cantitativa avand consumuri eficiente de energie;
 

Silozul de cereale ofera un sistem de insilozare fara probleme, de la porumb proaspat recoltat sau cereale printr-o conservare unica, un timp relativ indelungat, oferind totodata posibilitatea optima de manipulare si pastrare.

Sistemul de depozitare a cerealelor in silozuri verticale, precum cel detinut de catre SC Marsat SA prezinta foarte multe avantaje, inclusiv economia de spatiu si prevenirea pierderilor ce se pot produce in timpul utilizarii altor procedee de depozitare.

Se intinde pe o suprafata de aproximativ 20.000 mp, fiind compusa din constructii speciale industriale si constructii administrative dupa cum urmeaza: laborator – cladire administrativa, punct de analiza, cladire agricola din schelet metalic, sopron multifunctional, remiza locomotive, cabina pod bascula, atelier mecanic, remiza PSI, silozuri pentru cereale.

Pe teren, pe langa constructii speciale industriale, se gasesc si cladiri de tip depozitare, utilitare, precum si propria cale ferata si cai de acces auto, platforme betonate, alte constructii speciale, cum ar fi : cladire post trafo, camera colectare praf , soproane, magazii, cabina cantar, turn mecanizare, statie conditionare, uscator cereale, cladire tablou comanda, tablou comanda uscator, grup social, rezervor apa PSI, remiza PSI, cabina statie pompe, depou.

Silozul este amplasat in asa fel incat exista conditii de primire a cerealelor din mijloacele de transport, dar si de evacuare si alimentare cu cereale a sectiei de curatire si conditionare. Silozul este dotat cu instalatii de preluare, transport intern si prelucrare corelate capacitiv.

Baza de receptionare a silozului ofera un spatiu de depozitare care sa permita controlul, conditionarea si conservarea cerealelor, acestea fiind cat mai bine izolate de sol si atmosfera.In cadrul silozului se desfasoara activitati de conditionare, uscare, tarare si depozitare a cerealelor si plantelor tehnice.

Silozul are in proprietate linie cale ferata la care este montat si un cantar CF.